Progressus HTML5 template
  • Nyelvválasztás
    • angol
    • japán
  1. Magyarország üzenete
  2. Magyar tartalom|A szerzők|Szerzőről

Szerzőről

ÖNÉLETRAJZ
  Tsuneo MORITA
  1947-ben születtem Toyama tartományban, Japánban
  Tanulmányok
  1963-66 Takaoka Városi Gimnázium, Toyama Megye, Japán
  1966-70 ICU (International Christian University, Tokyo) Társadalomtudományi kar
  1970-72 Hitotsubashi Egyetem, Tokyo,
    Mester fokozat továbbképző intézet, Elméleti közgadaságtan szak
  1972-75 Ph.D. fokozat továbbképző intézet, Elméleti közgadaságtan szak
  Munkahelyek
  1975-91 Hosei University (Tokyo) Társadalomtudományi kar
    1975-77 Egyetemi adjunktus
    1977-85 Egyetemi docens
    1985-91 Egyetemi tanár
  A Hosei egyetemi állásom mellett különböző egyetemeken vállaltam előadásokat a jövedelemelméletről, gazdasági rendszerek összehasonlításáról.
  1988-90 A Japán Külügyminisztérium megbízásából két évet dolgoztam Budapesten a Japán Nagykövetség gazdasági szaktanácsadójaként.
  A Hosei egyetemre való visszatérésem után kutatási tanácsadói munkát szereztem a Japán Nomura Kutatóintézetben. A Nomura pénzügyi csoport leányvállalata 1991-ben megalapította az Investment bankot Budapesten. Ekkor elhagytam a Hosei egyetemet és újra Magyrországra jöttem.
  1991-2001 tízévig végeztem a Nomurában tanácsadói munkát.
  2001 áprilisától vállaltam és jelenleg is ügyvezetőigazgatóként vezetem a Tateyama
Magyarországi Laboratóriumot.
  Könyvek
  1. 1991-ben A Magyar gazdasági reform története, mely a Nihon Hyoron kiadóvállalatnál jelent meg japán nyelven.
  2. 1994-ben A rendszerváltás közgazdaságtana, melynek kiadását a Shinseisha kiadó vállalta az egyetemi közgadaságtan új sorozatában.
  3. 2009-ben Változtatás és örökség - Ferdeszemmel Magyarországról, Balassi kiadó.
  Fordítások
  1. Csijkos-Nagy Béla, A Magyar árpolitika, Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó, 1980. Japán nyelven megjelent1981-ben az Otsuki Shoten Kiadónál.
  2. Matyas Anatal, History of Modern Non-Marxian Economics, Akadémiai Kiadó, 1980. Japánul 1984-ben jelent meg az Otsuki Shoten Kiadónál.
  3. Anti-Equilibirium és hiány közgazdaságtan címen szerkesztettem és fordítottam Kornai János cikkeit, melyek 1983-ban jelentek meg a Nihon Hyoron Kiadónál.
  4. A hiány politikai-közgazdaságtan címen szerkesztettem és fordítottam Kornai János cikkeit, melyek 1984-ben jelentek meg az Iwanami Shoten Kiadónál.
  5. A gazdasági reform lehetőségei címen szerkesztettem és fordítottam Kornai János cikkeit, melyek 1986-ban jelentek meg z Iwanami Shoten Kiadónál.
  6. Marx György, The Voice of Martians, Akadémiai Kiadó, 1998. Japán verzió 2001-ben jelent meg a Nihon Hyoron Kiadónál.
  7. Kornai János, A gondolat erejével, Osiris Kiadó, 2005, Japán verzió 2006-ben jelent meg a Nihon Hyoron Kiadónal.

━━ Magyar kiadvány ━━

• ● Budapest Bulletins
  • ● Magyarul megjelent cikkek
  • ● Változás és örökség|A könyvbemutató programja
  • ● Változás és örökség|A könyvbemutató fotók
  • ● Változás és örökség|Japánok a Nemzetközi Könyvfesztiválon
  • ● Kobayashi Ken-Ichiro 40 éve Magyarországon
  • ● A szerzők|zerzőről
  • ● A szerzők|Fotósról / Tervezőről

Copyright © Tsuneo Morita HomePage All Rights Reserved.